Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is Animal Crossing: New Horizons?

Animal Crossing: New Horizons is een simulatie game waarin je jouw eigen leventje leidt op een tropisch eiland. Op het eiland kan je gezellig praten met je buren, op zoek gaan naar zeldzame vissen of insecten om je museum mee te vullen en nog veel meer.

De game is erg uitgebreid en omvat tal van onderwerpen die zeker in de klas ter sprake kunnen komen. Daarnaast volgt de game ook het dagelijkse ritme volgens de interne klok en kalender van de Nintendo Switch console. Hierdoor zal je de seizoenen zien veranderen en kan je op speciale feestdagen leuke extra’s ontdekken op jouw eiland.

De game heeft heel wat te bieden en kan in de klas zeker worden ingezet. Je kan dit als leerkracht zelf demonstreren of je kan de leerlingen een eilandje laten onderhouden tijdens vrije momenten. Op deze pagina verzamelen we enkele leuke ideetjes om Animal Crossing: New Horizons op een originele manier in te zetten tijdens de les.

Creatief schrijven

Animal Crossing: New Horizons is de ideale game om de leerlingen het plezier van creatief schrijven aan te leren. Na het vangen van een vis of insect geeft de game je namelijk een grappige beschrijving van het dier, steeds met leuke woordgrapjes. Deze situatie is uiteraard enorm geschikt om verder uit te werken in de klas. Je kan deze les eenvoudig raadplegen op onze fiche:

De vier seizoenen

Voor deze tweede fiche maken we gebruik van de interne klok van de Nintendo Switch om virtueel door de vier seizoenen te wandelen. Dit kan een leuke interactieve instap zijn tot de uitdieping van de seizoenen. Geen Switch? Maak dan gebruik van onze kijkplaten.

2019-2020 / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury