Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is Concrete Genie?

Concrete Genie is een avonturenspel, exclusief speelbaar op PlayStation 4 en 5. Het vertelt het verhaal van Ash, een jonge puber die houdt van kunst. Hij tekent enorm veel in zijn dierbare schetsboek maar verliest alle hoop nadat dit boek door pestkoppen wordt gestolen en vernietigd.

In de game is het jouw taak om samen met Ash de losgescheurde pagina’s uit jouw schetsboek terug te halen door allerlei puzzels op te lossen in de grote open omgevingen. De meeste puzzels lost Ash op door zijn fantasie tot werkelijkheid te laten komen met behulp van zijn magisch penseel.

Het is niet de meest eenvoudige game aangezien de speler tal van obstakels zal moeten overwinnen om de game tot een goed einde te brengen. Tijdens het verhaal leer je meer over de emoties van Ash. Wat er op het eerste gezicht uitziet als een standaard avontuur, heeft zeker een diepere boodschap.

In dit kleurrijke verhaal staan vriendschap en doorzettingsvermogen centraal. Daarnaast leer je ook hoe je moet omgaan met pestkoppen en hoe je jouw leven zelf weer kleur kan geven.

Gamen tegen pesten

Aangezien pesten een belangrijk thema is in het verhaal van Concrete Genie, kan deze game ook een mooi startpunt zijn om pesten in de klas aan te pakken.

In onderstaande lesfiche kom je meer te weten over hoe je deze game kan inzetten als start voor een kringgesprek of als eventuele muzische verwerking.

2019-2020 / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury