Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is Discovery Tour: Ancient Greece?

Discovery Tour: Ancient Greece is een educatieve modus in Assassin’s Creed Odyssey (tevens los verkrijgbaar), waarmee spelers de interactieve reconstructie van het Oude Griekenland ontdekken alsof het een levend museum is: zonder conflicten, tijdsdruk of andere beperkingen.

Spelers verkennen dit prachtige land en tijdperk in alle rust of kiezen voor specifieke rondleidingen die van commentaar worden voorzien door historici en griekologen. De honderden informatiestations zijn verspreid over 29 regio’s waarbij vijf thema’s worden behandeld: filosofie, architectuur, dagelijks leven, oorlog en mythen.

Ubisoft maakte in samenwerking met Michaël De Borre, leraar geschiedenis van de GO! Middenschool te Geraardsbergen, scholengroep 20, een gratis digitaal lessenpakket.

Het lessenpakket.

Als je als leerkracht of ouder gebruik wil maken van dit gratis pakket, is het aan te raden om de introductiebrief even goed door te nemen.

Elke les is als volgt opgebouwd: de leerling begint de les door een specifieke tour te volgen met gebruik van de interactieve Discovery Tour: Ancient Greece of een gratis YouTube-video rond dezelfde content. Vervolgens krijgt de leerling enkele opdrachten en wordt de les afgesloten met een korte test. Deze handige opbouw zorgt voor een zeer lage drempel waardoor het pakket eenvoudig kan worden gebruikt om leerstof te herhalen of verder in te oefenen.

Het lessenpakket bestaat uit 5 lessen en kan je hier makkelijk downloaden:

Les 1: De Minoïsche samenleving en de bijhorende antwoorden.

Les 2: De Myceense samenleving en de bijhorende antwoorden.

Les 3: Griekse stadstaten: Sparta en de bijhorende antwoorden.

Les 4: Griekse stadstaten: Athene en de bijhorende antwoorden.

Les 5: Griekse stadstaten: Olympia en de bijhorende antwoorden.

Dit pakket is in te zetten voor leerlingen in het 5e en 6e leerjaar van het basisonderwijs en de eerste graad secundair. 

2019-2020 / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury