Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is Just Dance?

Just Dance is een enorm bekende reeks, ontwikkeld door Ubisoft, waarbij je samen met anderen kan dansen. Door de bewegingen van het scherm zo goed mogelijk na te bootsen, scoor je punten. Op consoles met camera’s of motion controls, werkt dit het beste.

Voor dit project werd de nieuwste versie ‘Just Dance 2020‘ gebruikt op een Nintendo Switch console.

Hoe kan je de game inzetten in je klas? We geven graag enkele suggesties (deze worden doorheen het jaar verder aangevuld).

Een actieve middagpauze

Just Dance 2020 is een ideale game om in te zetten tijdens de middagpauze van de leerlingen. In onze school organiseren we wekelijks enkele leuke activiteiten waaraan leerlingen vrijwillig kunnen deelnemen, Just Dance kan makkelijk in dit aanbod worden opgenomen.

Door de eenvoudige en accurate besturing van de game, kunnen een zestal leerlingen steeds samen dansen. Daarnaast merken we ook dat supporters en mede-dansers snel opduiken tijdens het dansen van de anderen.

Just Dance 2020 tijdens de middagpauze kan dus snel resulteren in een aangename tijd voor de leerlingen waar ze op een fijne manier samen plezier kunnen maken. Dansen brengt ook de kinderen die het moeilijker hebben om te communiceren dichter bij de groep omdat ze zonder taal samen actief aan de slag kunnen gaan.

2019-2020 / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury