Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is de Kurio Tab Ultra 2?

De Kurio Tab Ultra 2 is een tablet speciaal gemaakt voor jonge gebruikers. Deze veilige tablet bevat tal van leuke spelletjes en educatieve software waar kinderen meteen mee aan de slag kunnen gaan. Daarnaast beschikt de tablet ook over YouTube Kids en een kindvriendelijke zoekmachine zodat ze ook online veilig kunnen exploreren.

Het grote voordeel aan de Kurio Tab Ultra 2 is het feit dat je als leerkracht of ouder heel wat zones kan afschermen of blokkeren. Je krijgt mooie tools om schermtijd te beperken en hebt toegang tot een overzicht van beschikbare apps. Ook hier kan je eenvoudig aanvinken welke apps gespeeld kunnen worden en welke niet. Een ideale tablet voor de allerkleinsten!

De Kurio Tab Ultra 2 in de klas, enkele voorbeelden:

Gezien de vele opties in het ouderlijk toezicht en de veilige zoekmachines is de Kurio Tab Ultra 2 uitermate geschikt om kinderen zelfstandig informatie te laten opzoeken. Hoewel de tablet zelf gemaakt is voor jonge gebruikers kan je de zoekfuncties ook gerust gebruiken in de bovenbouw van het lager onderwijs.

In vergelijking met een klassieke iPad is de Kurio zeker de veiligere keuze om opzoekingswerk op te nemen tijdens hoekmomenten. Je weet zeker dat de leerlingen aan de slag gaan met hun opdracht zonder de afleiding van andere websites of apps op het toestel. De combinatie van kindvriendelijke zoekmachines en heel wat ouderlijke controle is zeer waardevol in de klaspraktijk.

De Kurio Tab Ultra 2 komt ook met enkele leuke kindvriendelijke games geïnstalleerd op het toestel. Het leuke aan deze games is het feit dat velen onder de Nickelodeon licentie zijn verdeeld. Kinderen herkennen meteen hun helden zoals Dora the Explorer en zullen meteen enthousiast worden om een spel te spelen.

De beschikbare games zijn allemaal zeer kindvriendelijk en veilig en perfect in te zetten als korte beloning of vrij spel moment. Door de instellingen in de schermtijd, kan je als leerkracht ook heel eenvoudig een limiet instellen zodat de digitale balans gerespecteerd kan worden.

Naast de traditionele games bevat de Kurio Tab Ultra 2 ook enkele leuke educatieve games die makkelijk in te zetten zijn in de klas. Het leuke hieraan is het feit dat je heel wat verschillende educatieve games ter beschikking hebt. Er zijn games om je te helpen rekenen en om meer over de wereld en het universum te ontdekken maar ook games om andere talen te leren.

Het aanbod is best ok maar interessanter is ook het feit dat je zelf nog andere apps en dus educatieve games kan toevoegen. Door het compacte design en de stevigheid van de tablet zelf, kan je deze educatieve games doorheen heel de lagere school en zelfs kleuterschool inzetten. Een ideale tablet voor het onderwijs dus!

2019-2020 / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury