Verantwoord gamen in het onderwijs

Verhoog de leesmotivatie

Het gebruiken van videogames in de klas verhoogt de motivatie en het enthousiasme van de leerlingen maar hoeft zich niet te beperken tot enkel en alleen videogames.

Zo kan je handig gebruik maken van enkele op videogame gebaseerde boeken om ook de leesmotivatie binnen de klas te verhogen. Op deze pagina geven we een handig overzicht van enkele boeken, gebaseerd op populaire videogames. De ervaring leert me dat kinderen enorm enthousiast zijn om meer te weten te komen over de virtuele wereld waar ze heel wat tijd in doorbrengen. Voor velen kan dit enorm helpen om vaker ook eens een boek te lezen.

Net zoals met de videogames op onze pagina, werden deze boeken getest binnen de schooleigen klascontext en werden ze geselecteerd op hun inhoud.

De Strijd om Elementia is een spannende boekenreeks voor de betere lezers van 10 tot 12 jaar. De reeks is gebaseerd op de populaire Minecraft games en vertelt het verhaal van enkele nieuwe spelers die spannende avonturen beleven binnen hun eigen Minecraft server.

Minecraft – De Strip vertelt een andere verhaal, opnieuw gebaseerd op het populaire Minecraft spel. Deze strip is toegankelijk voor jonge lezers maar zeker nog spannend genoeg om ook door oudere lezers gewaardeerd te worden. Het vertelt niet enkel het verhaal van Minecraft maar geeft ook thema’s als pesten en eenzaamheid voldoende aandacht.

Minecraft 1 – In de Game is het eerste deel van de allereerste officiĆ«le Minecraft fictieserie! Wanneer vier Minecraft-fans in het spel belanden, moeten ze al hun kennis en kunde gebruiken om te overleven. Enorm leuk geschreven en zeer uitnodigend vormgegeven!

Fortnite Battle Royale 1 – Gevangen op het eiland is een spannend boek gebaseerd op het onzettend populaire Fortnite. Het boek volgt de avonturen van Finn die plots op het gevaarlijke Fortnite eiland terecht komt. Een spannend boek voor lezers vanaf 12 jaar.

De Rabbids stripreeks is gebaseerd op de gekke konijnen uit de bekende Ubisoft games. Deze stripboeken bevatten niet zoveel tekst dus zijn vooral leuk voor de jongere lezers. Hoewel sommige exemplaren wat gewaagdere humor hanteren zijn ze nooit ongepast of vulgair.

2019-2020 / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury