Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is Ring Fit Adventure?

Ring Fit Adventure is een nieuw avontuur fitnessgame waarin je letterlijk doorheen een fantasiewereld rent en monstertjes verslaat in een fitness-gevecht. Door middel van de bijgeleverde Ring-Con en Beenband, kan je meteen actief aan de slag gaan.

Ring Fit Adventure combineert het plezier van gamen met het plezier van bewegen. Enkel door actief bezig te zijn zal je vooruitgang maken in het verhaal. Daarnaast kan je ook specifieke oefeningen uitvoeren of elkaar uitdagen in enkele knotsgekke mini-games.

Dit is het ideale pakket om kinderen aan te zetten om meer te bewegen, plezier gegarandeerd!

We geven graag enkele voorbeelden om Ring Fit Adventure in te zetten in het onderwijs.

In de klas

Even opwarmen voor de turnles

Ring Fit Adventure bevat meer dan enkel het hoofdverhaal. Zo is het mogelijk om korte mini-games of specifieke oefeningen uit te voeren. Aangezien deze niet zoveel tijd in beslag nemen (tussen de 20 seconden en 2 minuten), kunnen deze de ideale opwarming bieden voor de turnles.

Zo werden deze oefeningen ook ingezet in het zesde leerjaar. De leerlingen trainden enkele specifieke spieren en daagden elkaar uit in één van de mini-games of één van de specifieke oefeningen.

Het leuke hieraan is dat de leerlingen meteen resultaat zien dankzij hun score en deze ook heel makkelijk kunnen vergelijken met elkaar. Dit zorgt voor een actieve, speelse en aangename opwarming waarna de leerlingen vol energie en enthousiasme aan de turnles kunnen starten.

Freelo Thema / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury