Verantwoord gamen in het onderwijs

Wat is Nintendo Labo?

De 3 pijlers
van Nintendo Labo.

Nintendo Labo is een software pakket voor de Nintendo Switch. Hoewel er reeds verschillende pakketten te koop zijn, werken ze allemaal rond hetzelfde principe:

  • Bouwen: Eerst zal je uitgedaagd worden om de kartonnen constructies in elkaar te zetten (Toy-Con) aan de hand van een handige interactieve handleiding.
  • Spelen: Na het bouwen kan je aan de slag met het bijgeleverde spel en kan je jouw kartonnen constructie tot leven zien komen.
  • Ontdekken: Deze laatste tak is de meest uitdagende. Hier leer je de technologie achter de Toy-Con kennen en kan je zelfs nieuwe toepassingen programmeren!

Een introductie tot de wonderlijke wereld van Nintendo Labo.

Beschikbare pakketten.

Momenteel zijn er verschillende Nintendo Labo Pakketten op de markt, een kort overzicht:

Het eerste pakket is het Mixpakket, hierin vind je verschillende bouwplaten om een modelauto, hengel, huis, motor of piano te bouwen. Meer informatie over dit pakket kan je vinden op de officiƫle Nintendo website.

Het tweede pakket is het Robotpakket. Met dit pakket bouw je een rugzak en arm- en beenbeschermers om als een virtuele robot rond te lopen in een open stad. Dit pakket legt de focus meer op het spelen en vergt meer tijd om te bouwen dan het eerste pakket. Je vindt alle informatie opnieuw op de website van Nintendo.

Het derde pakket is het Voertuigenpakket. Zoals de naam reeds doet vermoeden zal je hier enkele voertuigen kunnen bouwen. Het gaat om een auto, vliegtuig en duikboot. Wanneer deze gebouwd zijn kan je vrij verkennen in een open spelwereld. Dit pakket combineert uitstekend de uitdagende bouwplannen met het plezier van een game. Meer informatie op de Nintendo Website.

Het VR-Pakket is (voorlopig) de laatste toevoeging aan de Nintendo Labo software. Dit pakket laat kinderen experimenteren met Virtual Reality op een eenvoudige en speelse manier. Daarnaast kunnen ze ook hun eigen VR levels bouwen. Meer informatie op de Nintendo website.

Freelo Thema / Draait trots op WordPress / Grafisch werk door Bluefury